Телефони за контакт: 032 / 634 011, 032 / 623 952
Начало / Училища / Средни училища / СУ "Св. Софроний Врачански"
  • СУ "Св. Софроний Врачански"
Адрес: Тракия, УЛ.СЪЕДИНЕНИЕ 53
Местоположение: Виж на картата
Директор: Пенко Иванов Рисков
Телефон: 032/682450, 032/682650
Email: sofrony@sofrony.net
Уеб сайт: http://www.sofrony.net/
Лого
Снимка 
         Средно училище "Св. Софроний Врачански" се слави с отличните постижения на учениците си на външни оценявания и на олимпиадите по български език, математика, география и икономика... През 2018 година училището ни защити иновативен проект и с решение на Министерски съвет от юли 2018 г. училището ни е включено в списъка на иновативните училища в България. Сега по иновативния проект за гражданско образование са включени ученици от 1, 2 и 3 клас. През нова 2020-2021 учебна година ще разширим обхвата с нови паралелки в първи клас.
        Работим по международни програми и проекти  свързани с утвърждаването на междуучилищни партьорства и повишаване квалификацията на учители. През изминалите години сме реализирали 7 проекта по програми Коменски и по Еразъм+. Десетки учители и стотици ученици участваха в тях и имаха възможността да общуват ученици и учители от Обединеното кралство, Финландия, Германия, Ирландия, Испания, Унгария, Полша, Гърция, Турция, Румъния и Малта.
        Незабравими са преживяванията на нашите ученици и учители при срещите си тук, в училище и в чужбина със своите партньори от програма ASES от Словения, Сърбия и Румъния. Запознаването с чужди култури и общуването в многонационална среда способства за разширяване кръгозора на нашите деца, стимулира тяхната инициативност и предприемачески дух, създава им чувство за принадлежност и комфорт сред връстници от цяла Европа.

 Класна стая


Сменност на обучението на класовете след първи клас
Едносменно

Вид организация на обучението
Целодневна

Описание на вида целодневна организация
Предлагаме целодневна организация на учевния ден за всички желаещи ученици от 1 до 7 клас. Следобедните занятия започват след приключване на редовните учебни занятия и продължават до 17.30 часа.

Начин на организиране на обедното хранене на децата, посещаващи групите за целодневна организация

    

Снимка     Средно училище "Св. Софроний Врачански" предлага обяд за всички желаещи ученици на цена 2.80 лв. За всички учениците от 1 до 4 клас, които са на целодневно обучение, обедното хранене е на цена от 2.00 лева, останалите 0.80 лева се доплащат от програмата "Поевтиняване на ученическото столово хранене" по 308 ПМС.
     Два пъти седмично учениците получават плод/зеленчук по програмата "Училищен плод".
     Два пъти седмично учениците получават мляко/млечен продукт по програмата "Училищно мляко". Дните на двете програми не се застъпват.


Изучавани чужди езици
Английски

Училища, с чиито райони граничи районът на училището

Скица на района на училището

ЗАЩИТА НА ЛИЧНИ ДАННИ
Събирането, обработването и съхраняването на личните данни чрез електронната система за прием на ученици в първи клас на общинските училища на територията на град Пловдив е съобразено с нормативните документи в сферата на образованието и се използва само за класирането, записването и обучението на учениците в училище.

Политика на поверителност и защита на личните данни на Община Пловдив