Телефони за контакт: 032 / 634 011, 032 / 660 842
Начало / Училища / Основни училища / ОУ "В. и Кр. Тютюнджян"
  • ОУ "В. и Кр. Тютюнджян"
Адрес: Централен, УЛ.ТУРИСТ 2
Местоположение: Виж на картата
Директор: Симон Мовсес Тютелян
Телефон: 032/635319, 0886202787
Email: [email protected]
Уеб сайт: www.tutunjian.bg
ОУ "В. и Кр. Тютюнджян"
      Основно училище "Виктория и Крикор Тютюнджян" се намира в сърцето на АИР "Старинен Пловдив", сред китната зеленина на хълма Небет тепе. Има 189-годишна традиция на отлично образование и възпитание. Обучават се деца от арменски и български произход. Това не е обикновено училище, а храм на две култури, на два народа и единственото на Балканите, в което се изучава майчин арменски език. 
   Първокласниците разполагат със своя сграда, посторена във възрожденски стил, с което се гарантира плавният преход от детската градина към училището.
   Във всички класни стаи, коридори и дворни пространства се осъществява 24-часово видеонаблюдение и запис. За времето от 07:00 до 19:00 часа е осигурена физическа охрана от фирма Рейнджър секюрити.
      Училищното ръководство и педагогическият колектив работят с пулса на новото, динамично променящо се време.
   Това, което обединява нашия екип, е стремежът непрекъснато да се прилагат нови, иновативни практики и нетрадиционни подходи, които повишават ефективността на учебния процес и извънкласната дейност. Училището е изцяло интерактивно, разполага с добре оборудвана компютърна зала, компютри и мултимедийни системи във всяка класна стая, таблети за обучението по майчин арменски език. Работим в Google G-Suite като училище в облака. Имаме електронен дневник и във всички класове се използват електронни учебници. Възпитаниците на училището придобиват заслужено самочувствие, подплатено със знания и нестандартно мислене. Организирани са групи "Занимания по интереси". Учениците са включени в различни проекти на МОН и др. Свидните страници на летописната книга на училището с гордост разказват за високи постижения в обучението, изкуствата и спорта.
   Мисията ни е да работим всеотдайно, за да изградим знаещи и можещи личности с утвърдена ценностна система.
   Приемаме ученици от всички райони на Пловдив, както и от околните населени места.

Сменност на обучението на класовете след първи клас
Едносменно

Вид организация на обучението
Целодневна

Описание на вида целодневна организация
      Учебните занятия на учениците в първи клас започват в 8:00  продължават до 12:05 часа.
   Заниманията в целодневна организация на учебния ден включват:
12:20 - 12:55 - организиран обяд;
13:05 - 13:40 - отдих;
14:05 - 15:35 - самоподготовка;
15:55 - 17:20 - занимания по интереси.

Начин на организиране на обедното хранене на децата, посещаващи групите за целодневна организация
      Обедното хранене е организирано в трапезарията в сградата на училището. Храната е кетъринг в еднократни опаковки. Менюто е съобразено с изискванията за здравословно хранене на учениците. Родителите могат да изберат най-подходящото за своите деца от предложените ястия в началото на всяка седмица.
   Учениците от начален етап всеки ден получават безплатни закуски. Осигуряват се, по предварително уточнен график, допълнително плодове и/или зеленчуци по схемата "Училищен плод", както и млечни продукти по схемата "Училищно мляко", финансирани от Министерство на земеделието, храните и горите.

Изучавани чужди езици
Английски, Арменски, Руски

Училища, с чиито райони граничи районът на училището

Скица на района на училището


Кампанията за прием на ученици в първи клас за новата учебна 2024/2025 година (за родените през 2017 година деца) започва на 13 май.