Телефони за контакт: 032 / 634 011, 032 / 660 842
Начало / Училища / Основни училища / ОУ "В. и Кр. Тютюнджян"
  • ОУ "В. и Кр. Тютюнджян"
Адрес: Централен, УЛ.ТУРИСТ 2
Местоположение: Виж на картата
Директор: Симон Мовсес Тютелян
Телефон: 032/635319, 0886202787
Email: [email protected]
Уеб сайт: www.tutunjian.bg
Общ брой свободни места: 44
ОУ "В. и Кр. Тютюнджян"
      Основно училище "Виктория и Крикор Тютюнджян" се намира в сърцето на АИР "Старинен Пловдив", сред китната зеленина на хълма Небет тепе. Има 189-годишна традиция на отлично образование и възпитание. Обучават се деца от арменски и български произход. Това не е обикновено училище, а храм на две култури, на два народа и единственото на Балканите, в което се изучава майчин арменски език. 
   Първокласниците разполагат със своя сграда, посторена във възрожденски стил, с което се гарантира плавният преход от детската градина към училището.
   Във всички класни стаи, коридори и дворни пространства се осъществява 24-часово видеонаблюдение и запис. За времето от 07:00 до 19:00 часа е осигурена физическа охрана от фирма Рейнджър секюрити.
      Училищното ръководство и педагогическият колектив работят с пулса на новото, динамично променящо се време.
   Това, което обединява нашия екип, е стремежът непрекъснато да се прилагат нови, иновативни практики и нетрадиционни подходи, които повишават ефективността на учебния процес и извънкласната дейност. Училището е изцяло интерактивно, разполага с добре оборудвана компютърна зала, компютри и мултимедийни системи във всяка класна стая, таблети за обучението по майчин арменски език. Работим в Google G-Suite като училище в облака. Имаме електронен дневник и във всички класове се използват електронни учебници. Възпитаниците на училището придобиват заслужено самочувствие, подплатено със знания и нестандартно мислене. Организирани са групи "Занимания по интереси". Учениците са включени в различни проекти на МОН и др. Свидните страници на летописната книга на училището с гордост разказват за високи постижения в обучението, изкуствата и спорта.
   Мисията ни е да работим всеотдайно, за да изградим знаещи и можещи личности с утвърдена ценностна система.
   Приемаме ученици от всички райони на Пловдив, както и от околните населени места.

Сменност на обучението на класовете след първи клас
Едносменно

Вид организация на обучението
Целодневна

Описание на вида целодневна организация
      Учебните занятия на учениците в първи клас започват в 8:00  продължават до 12:05 часа.
   Заниманията в целодневна организация на учебния ден включват:
12:20 - 12:55 - организиран обяд;
13:05 - 13:40 - отдих;
14:05 - 15:35 - самоподготовка;
15:55 - 17:20 - занимания по интереси.

Начин на организиране на обедното хранене на децата, посещаващи групите за целодневна организация
      Обедното хранене е организирано в трапезарията в сградата на училището. Храната е кетъринг в еднократни опаковки. Менюто е съобразено с изискванията за здравословно хранене на учениците. Родителите могат да изберат най-подходящото за своите деца от предложените ястия в началото на всяка седмица.
   Учениците от начален етап всеки ден получават безплатни закуски. Осигуряват се, по предварително уточнен график, допълнително плодове и/или зеленчуци по схемата "Училищен плод", както и млечни продукти по схемата "Училищно мляко", финансирани от Министерство на земеделието, храните и горите.

Изучавани чужди езици
Английски, Арменски, Руски

Училища, с чиито райони граничи районът на училището

Скица на района на училището


Общинската администрация напомня на родителите на родените през 2016 година деца, че крайният срок за подаване на заявления онлайн за участие в първото класиране за прием на децата им в първи клас за учебната 2023/2024 година е 31.05.2023 година (до 23:59 часа).